Scroll Top
Blog Post
Refurbished (Τι είναι και γιατί να τα εμπιστευτώ)
Όταν μιλάμε για Refurbished αναφερόμαστε σε ανακατασκευασμένα προϊόντα που έχουν επιστραφεί στον κατασκευαστή για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Αυτά τα προϊόντα ελέγχονται και πωλούνται στους καταναλωτές με έκπτωση μεγαλύτερη του 40%. Η διαφορά τους με ένα μεταχειρισμένο προϊόν, είναι πως τα Refurbished έχουν ελεγχθεί από τεχνικούς για την ποιότητά τους και την σωστή λειτουργία τους. Αν κάποιο προϊόν δεν είναι κατάλληλο απλά πάει για ανταλλακτικά.
Τι είδη θα βρω σε Refurbished προϊόντα
Μιλώντας για Refurbished δεν αναφερόμαστε μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά σε μια γκάμα προϊόντων τεχνολογίας όπως:
  • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
  • Οθόνες
  • Laptop
  • Μέρη/Εξαρτήματα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
  • Κινητά τηλέφωνα
  • Tablet
  • Φωτογραφικές μηχανές
  • Τηλεοράσεις
  • Μηχανήματα Γραφείου
Πώς δημιουργούνται τα Refurbished
Οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές ή κινητά, δεν είναι απαραιτήτως πάντα χρησιμοποιημένα. Ορισμένοι κατασκευαστές και έμποροι έχουν πρότυπα ποιότητας που δεν τα θέτουν σε κίνδυνο. Εάν ένας υπολογιστής ή κινητό ή ένα εξάρτημα επιστραφεί, αλλά φαίνεται να λειτουργεί κανονικά ή έχει ένα μικρό πρόβλημα το οποίο μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αυτό θα πρέπει να ανακατασκευαστεί και να πωληθεί με έκπτωση από την εταιρεία.
Να είστε σίγουροι ότι οι ανακαινισμένοι υπολογιστές θα δείχνουν 99% σαν καινούργιοι. Σε πολλές περιπτώσεις οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές είναι απλές επιστροφές πελατών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα μπορούσε να μην υπάρχει τίποτα λάθος με τους υπολογιστές αυτούς. Απλά μπορεί τελικά να μην άρεσε το προϊόν στον πελάτη και έτσι να το επέστρεψε εντός της περιόδου εγγύησης. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, οι κατασκευαστές υπολογιστών πωλούν αυτούς τους υπολογιστές ως ανακατασκευές. Δεν μπορούν τα πουλήσουν ως νέα επειδή έχουν ανοιχθεί πριν ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η άλλη περίπτωση ανακατασκευασμένου υπολογιστή είναι τα ελαττωματικά εξαρτήματα.
Όταν οι κατασκευαστές ελέγχουν αυτούς τους υπολογιστές, αντικαθιστούν το ελαττωματικό εξάρτημα με ένα τελείως καινούργιο. Αν το θέμα είναι με την εγκατάσταση, θα εγκαταστήσουν ξανά σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι. Οι κατασκευαστές επίσης δοκιμάζουν τη λειτουργικότητα γενικά του υπολογιστή πριν από την πώληση. Όχι μόνο ελέγχουν τα εξαρτήματα που αντικαθιστούν με καινούργια, αλλά και όλα τα άλλα ανταλλακτικά. Να γνωρίζετε ότι οι ανακατασκευασμένοι υπολογιστές θα λειτουργούν εξίσου καλά όπως και νέοι.
Έχουν εγγύηση αυτά τα προϊόντα;
Όπως κάθε νέο προϊόν έτσι και τα Refurbished έχουν εγγύηση. Για την ακρίβεια ισχύει ακριβώς η ίδια εγγύηση και για τα δύο. Συνήθως η εγγύηση καλύπτει 12 μήνες αλλά κάποιες φορές ισχύει και για περισσότερο. Έτσι, όσον αφορά την εγγύηση δεν έχετε να χάσετε τίποτα από την αγορά ενός ανακατασκευασμένου προϊόν.
Με λίγα λόγια
Δεν έχετε κανέναν απολύτως λόγο να φοβάστε την αγορά ενός Refurbished προϊόντος διότι έχει περάσει από τους απαραίτητους ελέγχους πριν αυτό έρθει στον καταναλωτή. Επίσης το αγοράζετε σε χαμηλότερη τιμή απ' ότι ένα καινούργιο χωρίς αυτά να έχουν μεγάλες διαφορές και εννοείται έχετε εγγύηση.
Προτιμήσεις απορρήτου
Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.